top of page
  • Skribentens bildLinda Lindgren

Dag 10, Gotska Sandön

Uppdaterat: 15 feb.


Action Linda - Gotland Runt

Resan tillbaka blir lugn och otroligt trevlig med alla dessa fantastiska människor. Det blir som ett enda stort kafferep.


Idag blir det en vilodag på Gotska Sandön det ska bli så spännande och skönt. Niklas kör mig till färjan och jag åker över till båten.Action Linda - Gotland Runt

När jag kommer till båten frågar jag om jag kan ha vagnen kvar på båten och dom berättar att dom tar i land allt för annars finns en risk att den hamnar i Nynäshamn. Och det skulle ju vara katastrof om min vagn hamnar i Nynäshamn!'Action Linda - Gotland Runt

Vi kliver på båten och den lägger ut. Vi får information om ATT det blåser och det går inte att lägga till utan vi ska få åka en mindre båt till stranden och alla måste hjälpa till så all packning också kommer med. Alla ombeds gå upp på däck där det finns en säkerhetsinformation. Jag hinner tänka en del då jag har lätt att tänka lite katastrof tankar. Nu är jag mest rädd för att bli inblåst på ön så jag inte kommer tillbaka till Fårsund till kvällen.Action Linda - Gotland Runt

Vi går tillbaka och jag är ganska trött. Jag får ett säte för mig själv där jag nästan kan ligga ner. Efter en stund kommer vågorna och alla barn börjar må dåligt och kräkas och efter en stund börjar även dom vuxna på båten att må dåligt. Själv känner jag inget och jag kan till och med sova. På den plats där jag sitter i båten är det bara jag och en kille till som mår bra. Han beställer till och med pyttipanna och sitter där och åter, hur han nu kan göra det, för det är ju faktiskt så att det luktade inte så gott där inne. Men vi är alla olika som tur är.Action Linda - Gotland Runt

Efter två timmar är vi framme. Besättningen förklarar hur vi ska hjälpa till och langa packning och hur allt ska gå till. Vi körs in till stranden i den lilla båten och väl vid stranden kör det ut en traktor med släp som båten åker upp på så ingen behöver bli blöt om fötterna.Action Linda - Gotland Runt

Jag hjälper ju självklart till och så väntar jag ju på vagnen och är orolig hur den ska fixa denna transport med all packning. Till slut kommer den och den är hel och allt är kvar.Action Linda - Gotland Runt

Då vi inte hamnade där vi trodde så är det två timmars promenad till själva ”byn” . Jag beslutar att jag inte ska ta mig dit utan jag tar mig till den ända plats på ön där man får tända ett gasolkök så jag kan fixa lite lunch.Action Linda - Gotland Runt

Alltså jag kan inte med ord förklara denna ö. Det är som man är någon helt annanstans. Det är så vackert och jag känner att jag måste tillbaka och vara kvar i flera dagar så man hinner se hela ön.

Action Linda - Gotland Runt

Efter en timme är jag framme vid platsen där jag kan laga mat. Det blir lite pasta som jag sedan äter på på stranden. Det är så skönt att bara vara.Action Linda - Gotland Runt

Då jag hade bestämt att detta skulle vara lite av en vilodag så jag passar jag också på att vila lite. Bara att ligga där mitt i lugnet och slumra lite är helt fantastiskt.


Sedan går jag tillbaka utmed stranden och tänker att jag ska bada. Väl tillbaka vid båten som ska hämta oss så bestämmer jag mig för att inte bada då det går rykten om att det är kallt i vattnet. Det börjar samlas folk och stämningen är väldigt god och man bara står där och pratar med alla. Många har åkt förbi mig flera gånger och dom frågar massor om mitt äventyr.Action Linda - Gotland Runt

När jag står där så kommer det en killa med en skylt på ryggsäcken. På skylten står det att han går Gotland runt och vi börjar prata. Det är ju lite märkligt att vi träffas på Gotska Sandön av alla ställen. Han går åt andra hållet runt Gotland så vi kan ge varandra massa tips.


Action Linda - Gotland Runt

Tillslut kommer båten och all packning och människor ska köras tillbaka till den stora båten plus alla som kommer från Nynäshamn som ska till Gotska Sandön. Jag slås av hur otroligt mycket logistik och arbete det är och hur otroligt rutinerad besättningen och tillsynsmännen på ön är.


Action Linda - Gotland Runt

Resan tillbaka blir lugn och otroligt trevlig med alla dessa fantastiska människor. Det blir som ett enda stort kafferep.


Action Linda - Gotland Runt

Väl framme i Fårösund igen blir det lite mat på restaurangen där jag även får ett tips vart jag kan sätta upp mitt tält. För första gången kryper jag in i tältet utan att kroppen är helt slut och det känns otroligt bra.


Dag 10 är avklarad och nu är det bara 4 kvar

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page