top of page
  • Skribentens bildLinda Lindgren

Trots allt blev det ett löparäventyr

Uppdaterat: 19 nov. 2023


Action Linda - Löpar äventyr

Sommaren 2020 blev en annorlunda sommar för dom allra flesta. Ibland är det bara att gilla läget och acceptera att allt inte riktigt bli som man har tänkt sig.


I somras var planen att jag skulle ta min löparvagn och göra ett löparäventyr på Österlen men världen drabbades av en Pandemi! Det var självklart att ställa in och hålla sig till restriktionerna och börja fundera på alternativ. Alternativet blev att göra en veckas löparäventyr i Stockholms skärgård där planen var att springa dom längre vandringslederna som finns i den här boken.


Action Linda - Löpar äventyr

Då jag själv senare insjuknade i Covid-19 så såg det ut som att det inte skulle bli något äventyr för mig. Men efter ca 3 veckor var jag symtomfri och hade en lång, lång väg tillbaka rent träningsmässigt. Men den 28 juni lämnar jag familjen på Grinda och ger mig ut på en 6 dagars löparäventyr helt själv där fokus blir mer att hålla kroppen i rörelse och vara snäll mot en kropp som har haft ett par tuffa månader med att ta hand om ett elakt virus. Trots detta fick min fantastiska kropp ihop ca 15 timmar lugn löpning och ca 12 timmars vandring med ryggsäck och jag kan bara summera det med att jag älskar min starka kropp!


Jag sprang på öarna Grinda, Gällnö, Svartsjö, Finnhamn, Möja, Fejan. Rödlöga, Svartlöga, Norröra och Arholma


Det var fantastiska dagar där vädret var underbart och miljön helt magisk men några dagar gör mer avtryck än andra . Som på Rödlöga där jag hittade en magisk tältplats på klipporna med hela havet som utsikt.


Action Linda - Löpar äventyr

Eller när jag fick göra en reservplan då tanken var att jag skulle spring en vandringsled från Finnhamn till Ingmarsö, en löptur som jag verkligen hade sett fram emot. På denna vandringsled var tanken att man skulle ro över till Ingmarsö men när jag kom fram till rodd båtplatsen hade någon inte följt instruktionerna som var att man tar och ror båten över till andra sidan och hämtar den båt som ligger där, ror tillbaka och lämnar en båt och sen ror man sig själv över. Men någon hade bara tagit båten över och lämnat båda båtarna på andra sidan så jag kom inte längre. Ingen ide att lägga ner energi på att irritera sig på det utan bara göra det bästa av situationen, så då åkte jag till underbara Möja och fick en fantastisk löpning och en härlig lunch.


Action Linda - Löpar äventyr

Ja alla platser var helt fantastiska och alla öar hade sin charm. Men insikten jag tar med mig mest av detta äventyr är vad Skärgårdsstiftelsen gör för skärgården och för att vi ska kunna ta del av den på bästa sätt! Det är helt fantastiskt. Så har du inte varit så mycket eller inte alls i Stockholms skärgård så kan jag bara rekommendera att ta ryggsäcken och tältet eller väskan och boka något grymt boende och njut av vår fantastiska natur som finns så nära oss. Kom ihåg, det är du som bestämmer vad som är ett äventyr är för dig.


Action Linda - Löpar äventyr

Äventyret avslutades på Arholma där jag möte upp familj och vänner


Action Linda - Löpar äventyr

Självklart blev det löpning med min vän Niklas på Arholma

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page