top of page
  • Skribentens bildLinda Lindgren

Min största utmaning – det stora löparäventyret

Uppdaterat: 19 nov. 2023


Action Linda - Det stora löparäventyret

Ännu en dröm som blir verklighet.

Den 28 juni kommer jag starta mitt livs löparäventyr så här långt i livet och det kommer gå i min farfars fotspår.

Action Linda - Det stora löparäventyret

Jag har gjort några löparäventyr tidigare som har varit långa och utmanande men det här är något annat. Jag ska leva och springa i fjällen och det är en miljö som jag inte har vistats i tidigare så bara väder och vind kommer vara utmanande! Sen lägger vi på höjdmeter, en packning på 9 kg och inte att förglömma, inte ha kontakt med omvärlden som man är van vid! Jag kan liksom inte ringa hem när livet är tufft men tack vare Adventure academy som jag gick 2019 så har jag kunskap och jag känner mig trygg i det.


Action Linda - Det stora löparäventyret

Jag är Nu redo för detta äventyr och jag kan nu inte göra mer. Jag har tränat i över ett år och har haft detta som fokus och tänkt på det varje dag. Detta äventyr komme även skilja sig från mina andra då jag kommer göra detta med min underbara vän Jenny.

Action Linda - Det stora löparäventyret

Vi har planerat att under 14 dagar springa från Abisko till Hemavan med ca 8 kg på ryggen där vi kommer ha tält och allt vi behöver under denna löpning. Sträckan kommer vara runt 430 km så vi kommer springa genomsnitt 32 km per dag. Vi har självklart haft med i planeringen att vi kommer stöta på hinder på vägen vilket gör att vi inte riktigt vet hur lång tid det kommer ta men målet är att vara klar efter 14 dagar.

Action Linda - Det stora löparäventyret

Min Farfar Gustav Holger Lindgren, han föddes i Jukkasjärvi den 15 okt 1908. I mitten av 1920-talet arbetade min farfar med att rösa sträckan mellan Abisko och Kvikkjokk eller “Huhttán” som platsens samiska namn är och som 1928 fick sitt namn Kungsleden. Så detta äventyr kommer gå i min farfars fotspår vilket gör detta äventyr lite speciellt.

Action Linda - Det stora löparäventyret

Det har varit svart att få ner det man behöver men tillslut hittade jag en packning som jag tror ska funka och här kan man hitta min packlista https://lighterpack.com/r/ls63i2

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page