top of page
  • Skribentens bildLinda Lindgren

Det stora Löparäventyret – ett äventyr i min Farfars fotspår

Uppdaterat: 19 nov. 2023


Action Linda - Det stora löparäventyret

Jag tror att mina förfäder än idag sätter avtryck och är en stor del i vem jag är idag, med detta sagt kommer jag här och nu avslöja mitt kommande löparäventyr.


Det här är min Farfar Gustav Holger Lindgren. Han föddes i Jukkasjärvi den 15 okt 1908


Action Linda - Det stora löparäventyret

Gustav Holger Lindgren och hästen Lisa 1925


I mitten av 1920-talet arbetade min farfar med att rösa sträckan mellan Abisko och Kvikkjokk eller “Huhttán” som platsens samiska namn är och som 1928 fick sitt namn Kungsleden.


När jag har blivit äldre så har det visat sig att min historia är viktig för mig. Jag tror att mina förfäder än idag sätter avtryck och är en stor del i vem jag är idag, med detta sagt kommer jag här och nu avslöja mitt kommande löparäventyr.


Action Linda - Det stora löparäventyret

Påskmiddag med farmor och farfar 1984


Jag kommer att göra ett löparäventyr i min farfars fotspår där mitt mål är att under 14 dagar springa Kungsledens 440 kilometer långa sträcka mellan Abisko i norr till Hemavan i söder. Detta kommer att vara ett annorlunda löparäventyr för mig på så många sätt som kommer ställa helt andra krav på mig och min kropp, mer än vad jag är van vid.


Action Linda - Det stora löparäventyret

Jag har länge drömt om att få göra detta löparäventyr att jag inte hade dett som äventyr när jag gick Adventure academy 2019 beror på att jag inte hade någon erfarenhet alls av friluftsliv då jag hade varken vandrat i fjällen men framför allt jag hade aldrig tältat! Men nu har jag skaffat mig erfarenheter så nu är jag redo!

Action Linda - Det stora löparäventyret

Sommaräventyr, sommaren 2020


Vad är det som gör att detta kommer skilja sig så mycket från andra äventyr och har helt andra utmaningar? Jo jag kommer att springa i en tuff terräng som jag inte är van vid. Jag kommer göra detta tillsammans med min vän Jenny. Jag vet att vi tillsammans kommer att fixa detta då vi har grymma pannben båda två men det här kommer sätta oss på prov!


Action Linda - Det stora löparäventyret

Jag och min fantastisk vän Jenny, vintern 2021


En STOR utmaning är att vara 2 men lika mycket utmaning som det innebär, lika mycket mer styrka kommer det vara.


Vår pandemi har ställt till det en del så även i detta äventyr så har vi fått ställa om. Från början skulle det vara en lättvikts löpning med boende i stugor men nu måste vi bära med oss vår utrustning så med andra ord vi kommer vi ha ca 7 – 8 kg på ryggen och det är nog den allra största utmaningen för oss och våra kroppar! Går allt enligt plan kommer vi anlända till Abisko den 27 juni och då påbörjar vi vårt livs löpäventyr tillsammans så här långt i livet.

Action Linda - Det stora löparäventyret

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page