P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E
Stockholm den 27 februari 2019

Att anta utmaningar gör vi alla till vardags. Denna utmaning är i annan kategori. Den 20 juni kommer Linda Lindgren, ursprungligen från Söderköping, börja genomför sitt äventyr – Gotland runt i löparskor. Lindas mål är att ta sig de cirka 600 kilometrarna runt Gotlands kust på 14 dagar. I
genomsnitt innebär det en maratondistans om dagen. Hon kommer att inte ha någon support. Alla förnödenheter kommer att tas med min i löparvagn. Sova ska jag mestadels göra i det medförda tältet.
Jag vill visa att det man vill är möjligt. Att en 44-årig verksamhetschef i hemtjänsten kan anta utmaningar som denna, säger Linda Lindgren.
Efter att ha kämpat med min vikt sedan tonåren och efter att ha insett att jag ju ville vara med ute i naturen och uppleva den började jag – inspirerad av min svägerska Malin – att springa 2015. Jag började springa millopp, sen blev det Tjejklassikern och under denna period träffade jag en tjej
som sedan skulle visa sig bli en otroligt nära vän och träningskompis som jag än i dag tränar med. Hon och jag genomförde alla prestationer tillsammans och bla En svensk klassiker. Under Klassikern kom insikten om att jag har ett pannben, uthållighet och jag bara älskar att hålla på länge. Detta resulterade i att jag testade på triathlon och genomförde mitt första ultralopp.

Redan 2016 insåg jag att jag ville springa långt, riktigt långt, men att det skulle ta tid att bygga upp mig för att kunna göra det. Under maj 2018 tog jag mig från Stockholm till Göteborg via Göta kanal för egen maskin. Den utmaningen innebar 300 km cykling och 300 km löpning på 10 dagar (varav 2 vilodagar). Jag avslutade denna utmaning med att springa Göteborgsvarvet i direkt anslutning till att jag anlänt till
Göteborg. Denna ”tur” är nog bland det häftigaste jag har gjort näst efter att föda barn. Här började en ny resa för mig. Jag blev hösten 2018 antagen till äventyrsutbildningen – Adventure Academy – och det är i samband med denna utbildning som jag nu beslutat mig för att ta mig runt Gotland så nära kusten som möjligt ca 600 km i löparskor utan support där mitt boende kommer att vara tält. Låter kanske enkelt men men för mig är det inte distansen som är utmaningen utan att klara mig helt själv i 14 dagar, bo i tält, och kunna ha med mig min egen packning samtidigt som jag ska springa ca en maratondistans om dagen.
Detta blir en utmaning för mig, inte minst det där med att vara ensam i 14 dagar och bo i tält. Det är klart, jag är på en ö så orienteringen blir inte lika svår som i fjällen men jag tror det under perioder kan bli knepigt ändå, säger Linda Lindgren. Under löpningen kommer jag – på uppmaning av mina döttrar – samla in pengar till Stiftelsen Mind -Inriktingen är psykisk ohälsa hos unga, ett viktigt område som berör många. Min utmaning kommer att kunna följas via Instagram före och under utmaningen.

För vidare frågor kontakta
Linda Lindgren
Tel 0725 61 88 86
E: linda@actionlinda.se
Insta: actionlinda
Adventure Academy
Mind