Dag 6, Gotland runt i löparskor, Ronehamn- Ljugarn

” Jag trodde aldrig man kunde känna en sån lycka och lättnad av att springa på en cykelverkstad mitt i ingenstans”

Vaknar med en ganska pigg kropp och vädret är fantastiskt som det har varit alla dagar hittills . Jag packar ihop alla grejer och inser att jag verkligen har blivit proffs på packa min vagn. Alla saker har fått en given plats.

Idag ska jag ta mig till Ljugarn. När jag har sprungit ca 8 km upptäcker jag att däcket börjar pysa igen. Jag pumpar däcket och fortsätter. Allt bara flyter på, jag får pumpa någon gång men det är inte ofta så det känns ganska lyxigt.

Jag har siktat in mig på att det blir ett lunchstopp i När där det finns en Ica och det är ungefär halvvägs. När jag kommer fram till När Ser jag Ica och känner att det blir perfekt att stanna för lunch. När jag kommer fram till parkeringen framför butiken uppenbarar sig en skylt där det står Cykelverkstan.

Jag trodde aldrig man kunde känna en sån lycka och lättnad av att springa på en cykelverkstad mitt i ingenstans. Jag får hjälp av Lennart som inte har en ny slang men han tar ut slangen och kollar. Han berättar för mig att ”snabb” lagning lapparna jag har använt är hopplösa och att dom börjar läcka efter ett tag och sen blir det värre varje gång man pumpar. Han tar bort och gör om allt på det gamla hedliga sättet, härdar och pressar. Under tiden äter jag lite potatissallad och skinka. Lennart blir verkligen min hjälte denna dag.

Jag fortsätter mot Ljugarn med en otroligt härlig känsla och kan nu släppa material strulet och bara fokusera på att ta mig framåt. Allt känns lätt och jag kan bara mata på km efter km och helt plötsligt är jag framme Ljugarn.

Ljugarn är en fantastisk plats. Jag tar mig ner mot vattnet och kommer fram till campingen. Där finns det en restaurang och jag bestämmer mig för att här ska jag äta middag senare. Jag upptäcker också att det finns creps så jag tänker varför inte slå på stort med lite kaffe och en creps redan nu.

Sen blir det ett bad vid den fantastiska stranden där jag nästan är helt själv. Den känslan att bara vara och göra exakt vad man vill, när man vill är ganska fantastisk. Verkligen inga måsten.

Det är så här det ska vara. Allt bara flyter och med lite lagom strul som inte tar för mycket av energin. Det slår mig också att på campingar finns det tvättstugor.

Så efter bad tar jag mig tillbaka till campingen. Tvättar mina kläder och äter middag. Som om det inte var nog med lyx så kommer fotEva och hon har med sig ”Ultra Anna”. FotEva ger mina små fötter omsorg men framför allt, Dom två ger mig energi.

Summerar denna dag med att nu börjar jag verkligen kunna det här och vet hur allt ska vara för att det ska bli perfekt. En fantastisk dag.

Dag sex av 14 avklarad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top